onsdag 11 juli 2012

Nybörjartips

Det har kommit till min kännedom att jag har en läsare som nyligen börjat med LCHF, kul! Tänkte tipsa lite på vägen.

1. Vanligaste felet man gör i början är att äta för lite fett! Ta det abslout fetaste av allt i affären och ät så du blir mätt, inte proppmätt, bara mätt. Äter du tillräckligt med fett bör du inte vara hungrig på minst 4 timmar.
2. Ibland är det jobbigt att ställa om till den här kosten. Det kan hjälpa att salta extra på maten och dricka mer vatten de första dagarna. Jag hade en rejäl avtändning första dagarna, var riktigt otäckt!
3. Träna i den mån man kan är jättebra.
4. För kvinnor 50+ ska man ha i åtanke att kilon är svårare att göra sej av med, men icke att förströsta, det kanske tar några veckor till men man får ofta samma reslutat som alla andra.

Hoppas du får känna av alla positiva hälsoeffekter som vi märkt av av denna kost. Min svullna laktosmage är borta, äter nu i princip endast vanliga mjölkprodukter, inget sötsug, generellt mer välmående. Magnus migränattacker är nästan helt borta så länge han inte fuskar och hans värkande knän är helt bra, nu kan han sitta på huk igen, det kunde han inte på två år innan kostbytet.

Läs gärna "matrevolutionen" av Andreas Enefeldt också, den ger dej mycket kött på benen. Vill du låna den är det bara att hojta till, den finns här hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar