måndag 23 juli 2012

Häromdagens LCHF pizza















Bästa botten hittills, smakade varken omelett eller cocos.

4dl pofiber(finns i glutenfria hyllan i de flesta livsmedelsbutiker)
4 ägg
1,5dl vispgrädde
100g philadelphiaost
100g smör

Receptet hittat på www.lchfrecept.com
Kanske ingen jättehöjdare dagen efter, men funkade.
Note to self, låt botten svalna innan tomatsåsen och mycket tomatsås.

Älskar annars LCHF pizzornars "degar". De behöver varken jäsas eller kavlas, bara röra ihop och smeta ut med slickepott.

2 kommentarer:

  1. 5 dl mandelmjöl
    1 tsk fiberhusk
    1 tsk bakpulver
    1,5 dl vatten
    1 ägg
    2 dl riven ost

    Blanda alla ingredienser och låt svälla i 10 minuter, smeta ut degen på bakklädd plåt, grädda i 225 grader i ca 10 minuter, lägg sedan på önskade ingredienser och baka färdigt i ugn tills osten smält och toppingen har fått fin färg!

    Underbar pizza. Måste testas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla för tips, det ska vi testa framöver!

      Radera