söndag 20 januari 2013

Mat v 4

Detta ska bli maten under vecka 4 är tanken. Dagordning är ännu inte bestämd men det gör det samma.

Champinjonsoppa
Pizza + egen sallad
Helgrillad kyckling i ugn
Auberginegratäng
Chiligryta
Torskpanna med kålrot och curry
Kycklinggryta

Imorrn blire storhandling i Alunda som omväxling. Vågar knappt skiva detta men vi la ut strax under 100 000 på ICA förra året. Helt galet! Hur mycket pengar lägger ni ut i mataffären under året?  Är det bara vi som spårat? :-)

4 kommentarer:

  1. WHAT!?! Asså jag vet inte exakt men inte så mycket...! Ni är riktiga gourmander ni, eller slänger ni mycket?

    SvaraRadera
  2. Tycker inte vi slänger mycket... men vi väljer ju allt som oftast EKO och svenskt. Sen beror ökningen och till stor del på Mappan. Blöjor, våtservetter och massa andra barnartiklar är ju inte helt gratis om vi säger så. Tidigare år har vi legat på mellan 83-88 000 och det tycker jag är för mycket. Måste verkligen lägga upp en ordentlig budget för matkontot och börja bli lite hårdare på mej själv tror jag.

    SvaraRadera
  3. Champinjonsoppan från Buffé-tidningen? Den (+ några soppor till) blev jag sugen att testa! ICA i Alunda blir man sällan besviken på, skönt att inte behöva åka till Uppsala för att få det man vill ha. Vi har en matkostnad på 85 000 i genomsnitt sedan 2009, åren innan dess ca. + 10 000 med välling- och blöjbarn (iofs tre barn)...så det finns hopp ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja just precis den ska testas! Alundas sortiment kändes typ som kvantums, glatt överraskad måste jag säga! Ja, ni har ju som sagt 3 barn men jag kanske inte är bortom räddning än ändå ;-)

      Radera