fredag 18 maj 2012

Fyllda paprikor

  • 4 Paprikor
  • 500g Köttfärs
  • 1 Gul lök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 5 Färska champinjoner
  • Några kocktailtomater
  • 1 dl Creme fraishe
  • 1 dl Grädde
  • 2-3 msk Ekologisk tomatpuré
  • Woshestersås
  • Citron
  • 150g Fetaost
  • Riven ost
  • Smör & Olja
  • Salt & Peppar
Värm ugnen till 225 grader. Förbered paprikorna, skär ut ett lock och avlägsna kärnhuset och alla kärnor, spar gärna locken. Ställ i ugnssäker form.
Hacka lök, champinjoner, tomater i små bitar. Fräs i smör och olivolja i en stekpanna. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda i köttfärsen. När färsen är genomstekt, salta och peppra (tänk på att fetaosten sen är ganska salt också). Rör ner creme fraishe, grädde, tomatpurén, woshestersåsen, ca 1/3 saft av en citron och ½ dl riven ost. Smaka av och lägg ev till nått extra av något. Dra pannan från värmen och smula till sist ner 1 pkt fetaost och rör om. Fyll paprikorna med röran och lägg på ett tjockt lager riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20-25 min (gyllenbrun ost).

Vi åt en fräsch grönsallad till och en youghurtdressig gjord på grekisk yoghurt, creme fraishe, majjo och citron. Passade kanon till. Kan även tänka mej att tzatsiki är gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar