torsdag 4 april 2013

Fab kylling

Måste lägga upp recept på denna kycklingrätt som jag och Magnus lagade tillsammans för några dagar sedan. Hade noll inspo till matlagning och "ingenting hemma" tyckte vi men det vart sketagott ändå i slutändan. Bilden är tagen dagen efter tillagning innan återuppvärmning, lite tråkig bild på god mat tyvärr.
 

Kycklingfiléer ytstekta (het panna, kort tid) i smör, olja, ljus sojasås, konc kycklingfond och woshestersauce, salt, svart och vitpeppar och lite chiliflakes.
Smörklickar läggs i ugnsfast form och på det ett rejält lager strimlad gul lök.
De brynta kycklingfileérna läggs på löken. Sen stödde vi över klickar med smör, färskost (vitlök och örter), hackade soltorkade tomater, hackad rökt skinka, tärnad parmesanost.
Körs i mitten av ugnen, 200 grader i ca 25 min.

Till det gjordes en ljus kycklingsås, hetaste tipset är dock att mosa ner skyn som blir av kycklingen i potatisen och sedan även såsen. Halleluja!

2 kommentarer:

  1. Låter jättegott! Men din uppfattning av "ingenting hemma" är ganska olik min ;-)

    SvaraRadera
  2. Haha ja men man öppnar kylen och tänker "nej, finns ingenting att göra nånting av..." fast sen visar det sej att det gick att skrapa ihop nått ändå. Som dessutom blir gott ;)

    SvaraRadera