tisdag 11 september 2012

Chicken tikka masala

Receptet är funnet här. Där är även kryddpastan ifrån. Skriver ner receptet här eftersom jag ändrat en del efter mitt tycke och smak. I originalreceptet ska det vara 3-4 dl vatten. Det vart för blaskigt och spädde ut kryddningen för mycket. Grytan fick reducera ner ytterligare 40 min och sen vart den kanongod. Så nästa gång, inget extra vatten.
 
 
600 g kycklingfilé, i lagom stora bitar
2 gula lökar, tunt skivade
en tumstor bit färsk ingefära, finhackad
1 röd chili, fint hackad
1/2 kruka färsk koriander (delad i blad och stjälkar, hacka stjälkarna)
olivolja
lite smör
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
3 msk flagad mandel
1 omgång tikka masalakrydda, se nedan
salt, peppar
 
Hetta upp lite olivolja + smör i en djup gryta, fräs löken, chilin, ingefäran och korianderstjälkarna på medehög värme i ca 10 minuter. Rör om så det inte bränner vid. Tillsätt kryddpastan och kycklingen. Rör om ordentligt och krydda med lite salt och peppar. Häll på kokosmjölken och tomaterna. Koka upp, täck med lock och sänk värmen. Koka på låg värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar