måndag 7 oktober 2013

Nystarten och LCHFpizza

En vecka med LCHF och minus 5 cm i midjan, det var glädjande! Fuskade dock med lite fredagsmys i fredags men det har jag inget dåligt samvete för. Annars har omställningen gått förvånansvärt smärtfritt, varken huvudvärk eller galet sötsug. Under veckan som gått har vi bla ätit LCHF pizza, skinkschnitzel med löksås och fiskbiffar med remouladsås, alltså bra och god mat.

Testade Moniques recept på pizzabotten, vilken består av hälften ost, hälften ägg, vi hade 4 ägg och 4 dl ost. Den vart ok, väldigt hållfast. Vi modifierade den andra gången och gillade den bättre då. Får se hur vi gör nästa gång. Båda bilderna är i ogräddat tillstånd.


3 kommentarer:

  1. Hur gjorde ni andra gången då? Måste testa!

    SvaraRadera
  2. Tips på bra pizzadeg!

    En hel mix = En svart ugnsplåt.

    Blanda följande ingredienser i en bunke (Det blir innehållet i mixen du köper):
    1,5 dl pofiber
    3 msk fiberhusk
    1 tsk salt
    1,5 dl mandelmjöl
    3 msk mjölkpulver

    Tillsätt och blanda till en deg:
    3 dl vatten

    Ta din deg och placera den mellan två bakplåtspapper och kavla ut din pizza till den blir jämn och tunn. Nagga lite lätt och grädda 15 minuter på 175 grader. Ta ut och bred på tomatsås och toppa med valfri topping

    SvaraRadera
  3. Hade i en klick Philadelphiaost och typ 2 msk kruskakli Cilla. Smakade inte lika mycket omelett då vilket det lätt blir när det är mycket ägg annars.

    Tack för tips du Anonyma. Tror jag testat det, lr nått liknande iaf. Vi är inte jätteförtjusta i mandelmjöl här hemma, en del magar som strejkar...

    SvaraRadera