lördag 15 december 2012

Hälsosamma Chicken Nuggets

Så himla gott! Eftersom Cilla vill ha recept så kommer det givetvis på momangen! :-) Måtten är högst ungefärliga eftersom jag inte använder mått så ofta.
 
1 kg kycklingfilé strilmad i önskad storlek
3 dl pofiber
1 dl fiberhusk
2 ägg
salt, peppar
50-100g smör + olivolja till stekning
 
Vänd kycklingstrimlorna i ägg, sedan i pofiber + fiberhusk (blanda dessa först). Smält Mycket smör i en stekpanna och ha i en skvätt olivolja så bränner det inte lika lätt. Strö ett tunt lager vitpeppar över den panerade kyclingen och i det smälta smöret. Salta om du vill, jag hade sparsamt med salt. Stek till önskad stekyta. Kom ihåg att inte snåla med smöret! För de som inte gillar smör (finns det såna?) ;-) eller kanske de som deffar så går det även att låta bli att steka och köra dem endast i ugn. Kan inte se att nån unge inte skulle gilla dessa godsaker...
 
Dippsåserna bestod av färdig bea och hamburgerdressing samt egengjord vitlökssås och pepparsås. Jag äääälskade vitlöksåsen medans Magnus föredrog pepparsåsen. Alla har säkert olika favoriter.
 
Vitlökssåsen:
Ca 2-3 dl fet creme fraiche
Ca 1-1½ dl fet majonnäs
1 pressad vilöksklyfta
 
Rör ihop, klart, kalasgott.
 
Pepparsåsen:
1 ask cantadou 4 sorters peppar (125g)
Ca 2 dl fet creme fraiche
En skvätt citron (går absolut att utesluta)
 
Koka ihop, puttra nån minut och det är fix.
 

Till nuggetsen serverades ugnsrostade potaisklyftor och morötter.
På med olivolja, smör, timjan och svartpeppar, sen in i ugnen.
200 grader ca 30-40 min, rör om någon gång under tiden.

Lunchen vart stekt ägg och kokt ägg med sallad och dressing. Haha, nöden har ingen lag och mätta vart vi och inte åt vi massa skräp heller så det måste klassas som godkänt.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar