onsdag 22 augusti 2012

Snabblunch

Stek 2 ägg, några tomater, lök och sallad till det. En fullgod lunch.

Published with Blogger-droid v2.0.6

2 kommentarer:

  1. Du borde vara försiktig med att äta enbart enligt LCHF. Det är inget fel på kolhydrater och fett ska man vara försiktig med att stoppa i sig mängder utav. Spelar ingen roll vad folk säger i tidningar om LCHF. Det säger väl sig självt att det inte är bra?? Äta sjukt mycket fett kan ju inte vara bra för kroppen någonstans.

    Lovar dig att det inom ett par år kommer visa sig vara farligt med denna diet. Om du skrattar och skakar på huvudet åt detta så tycker jag synd om dig. Man har inte gjort undersökningar som är mer än 10 år på denna diet. Det är som att göra en 10årig undersökning om cigaretter och fastställa att det inte alls finns risk för cancer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du tagit dej tid att skriva, det är alltid kul att höra vad andra människor anser om kost. Jag skulle kunna skriva en hel uppsats till svar för just så påläst är jag i ämnet.

      Kan säga av personlig erfarenhet att min lakotsintolerans och "krångliga mage" försvunnit med lågkolhydratskost, likaså det eviga sötsuget. Sambons svåra migrän är borta och hans värkande knän är återställda med detta kostombyte. Vi mår kanon!

      Fettets betydelse för hjärtsjukdom har inte lika stor betydelse som man tidigare blivit lärd. Det beror till största delen på inflammation i blodkärlen och det är något som kolhydrater skapar (sambons knän är ett bra bevis på detta). Detta är ny forskning. Har inte läst en enda skvallerblaska àla Aftonblatet typ i ämnet, för de litar jag inte ett skvatt på, de letar bara rubriker!

      Sen lägger vi stort fokus på att äta bra mat tillagad från grunden på bra råvaror. Att minska all sorts processerad mat tror jag verkligen är mycket viktigare än att inte äta potatis tex. Ser ingen anledning att gå tillbaka till en kost som försämrar våran livskvalité.

      Sist men inte minst, förrut tänkte jag väldigt lika dej. Tills jag läste "Matrevolutionen" av Andreas Enefeldt, den vände min kostbild upp och ner. Du kommer kanske aldrig att förstå förrens du läst den och för den skull tycker jag synd om dej.

      Radera